De ce ar trebui să faci din vizitele la stomatolog un obicei anual

Sunt anumite vizite la medic care se fac de rutină, și nu când apare o problemă. În această categorie intră: analizele medicale, vizita la oftalmolog, vizita la ginecolog, în cazul femeilor, si la urolog, în cazul bărbaților, la dermatolog, dar un loc fruntaș ar trebui sa-l ocupe vizita la stomatolog.

Sănătatea orală are un rol foarte important în viața fiecărui om. Un zâmbet sănătos nu doar că îți oferă încredere în sine, dar este și un indicator al stării generale de sănătate. Pentru a avea grijă de sănătatea ta orală este esențial să mergi la dentist cel puțin o dată pe an.

De ce e important să mergi periodic la dentist

Sunt mai multe avantaje pe care le vei obține dacă te prezinți la medicul stomatolog cel puțin o dată pe an. Iată care sunt cele mai importante:

1.    Prevenirea problemelor dentare

Atunci când mergi regulat la stomatolog, acesta poate identifica și trata problemele dentare într-un stadiu incipient. Spre exemplu, cariile, gingivitele sau alte afecțiuni pot să se agraveze, fiind și mai costisitor tratamentul lor, dacă nu sunt depistate și tratate la timp.

2.    Evaluarea stării de sănătate

Un medic stomatolog care îți examinează cavitatea bucală poate identifica anumite semne ale unor probleme de sănătate. Astfel, îți poate recomanda investigații suplimentare, care pot conduce la un diagnostic la care poate nu te așteptai.

3.    Curățare profesională

În timpul vizitei la stomatolog, se efectuează o curățare profesională a dinților. Aceasta nu doar că te face să-ți simți dinții curați și respirația proaspătă, dar elimină placa bacteriană și tartrul care se acumulează în timp și care nu pot fi îndepărtate eficient acasă.

4.    Educație solidă în îngrijirea orală

Vizitele la stomatolog te ajută să fii la curent cu noile produse și tehnici de îngrijire dentară. Stomatologul îți oferă sfaturi personalizate pentru a-ți putea îngriji dinții și gingiile și acasă, ca un profesionist. Vei dobândi astfel o educație solidă în sănătatea dentară și vei putea să transmiți informații pertinente și către copiii tăi sau prieteni.

5.    Păstrarea unui zâmbet frumos și sănătos

În interacțiunile din viața de zi cu zi, un zâmbet sănătos este ca o super putere de care poți profita. Mergând frecvent la stomatolog îți vei menține sănătatea orală și vei putea avea un zâmbet plin de încredere.

Când este recomandat să mergi mai des la stomatolog

Chiar dacă medicii recomandă cel puțin o vizită pe an la stomatolog, sunt situații în care oamenii trebuie să treacă mai des pe la un astfel de cabinet. Dacă ai probleme precum carii frecvente sau afecțiuni ale gingiilor, va fi, probabil, nevoie să mergi de două ori pe an, cel puțin, la stomatolog pentru a le ține sub control.

Și în cazul în care ai o afecțiune cum ar fi boală cardiovasculară sau diabet, trebuie să mergi de două ori pe an la dentist pentru a primi sfaturile și ajutorul de care ai nevoie. De asemenea, dacă fumezi sau consumi alcool în mod excesiv este necesar să te prezinți la stomatolog, pentru că tutunul, spre exemplu, poate cauza numeroase probleme la nivelul dinților: decolorări, creșterea riscului de cancer oral, pierderea densității osoase în maxilar și mandibulă, inflamații cronice ale gingiilor, respirație urât mirositoare.

Te așteptăm la Elveto Dent pentru o vizită de rutină!

Apariții Media

stirile pro tv
Ți-a plăcut articolul? Îl poți share-ui mai departe.
Call Now Button