De ce trebuie să te preocupe sănătatea orală?

Sănătatea orală este o componentă importantă a stării generale de sănătate. De aici rezultă faptul că sănătatea dinților trebuie să reprezinte o prioritate pentru fiecare dintre noi. Micile obiceiuri de îngrijire orală și vizita periodică la dentist pot face diferența între un zâmbet impecabil și o dantură cu probleme, ce cauzează dureri greu de suportat și reprezintă un pericol pentru întregul organism dacă afecțiunile sunt ignorate și lăsate să avanseze.

Rutina încărcată ne face să uităm uneori de importanța îngrijirii danturii și să ne amintim doar atunci când simțim o durere sau un disconfort. Această greșeală este comună în rândul oamenilor de toate vârstele. Un zâmbet fără probleme poate schimba semnificativ felul în care te simți, având o influență pozitivă inclusiv asupra stimei de sine.

O dantură sănătoasă reduce riscul de boli cardiovasculare și afecțiuni pulmonare

În mod cert, sănătatea orală are legătură directă cu sănătatea întregului organism. Persoanele care nu au grijă de dantura lor și care amână constant vizita la dentist se supun unui risc mai mare de a se confrunta în viitor cu probleme de inimă. De ce? Din cauza prezenței bacteriilor dăunătoare în cavitatea bucală, care pot călători ulterior prin sânge și crește riscul de atac vascular cerebral.

Același principiu se aplică și pentru bolile pulmonare, întrucât bacteriile din cavitatea bucală pot fi inhalate direct în plămâni. Afecțiunile orale și bolile gingivale reprezintă un pericol pentru întregul organism, deoarece bacteriile din gură călătoresc spre tractul respirator. Mai multe studii și cercetări din domeniul medical au studiat legătura dintre pericolul reprezentat de bacteriile orale pentru inimă, plămâni și creier. Rezultatele au sugerat că infecțiile orale se pot extinde în organism și contribui la apariția unor boli grave.

Îngrijirea adecvată a danturii înseamnă mai multă încredere în sine

Cine nu își dorește un zâmbet fără probleme, o dantură frumos aliniată și o culoare impecabilă a dinților? Având un zâmbet strălucitor, oamenii se simt mai confortabil în timpul interacțiunilor sociale și au mai multă încredere în ei. Nu degeaba se spune că zâmbetul este cartea de vizită a unei persoane. O dantură fără probleme denotă atenția acordată îngrijirii personale, ceea ce reprezintă un avantaj în orice context.

Cariile netratate, boala gingivală în stadiu avansat și infecțiile grave pot duce, în cel mai nefericit caz, la pierderea dinților. Consecințele pierderii unui dinte se simt nu numai pe plan estetic, ci și pe plan psihologic. Oamenii care au această problemă au tendința de a se retrage din interacțiunile sociale și se simt descurajați să zâmbească. Starea de bine poate fi grav afectată de lipsa unui dinte, mai ales că aceasta poate veni la pachet cu dificultăți de a vorbi sau de a pronunța anumite sunete.

Indiferent de vârstă, este esențial să înțelegem că sănătatea orală e importantă nu numai din motive estetice. Prevenirea și tratamentul problemelor dentare înseamnă o stare de sănătate generală mai bună și riscuri mai mici de dezvoltare a unor afecțiuni. Suntem alături de tine în călătoria către zâmbetul perfect, cu tratamente de ultimă oră și îngrijiri din partea unor profesioniști!

Apariții Media

stirile pro tv
Ți-a plăcut articolul? Îl poți share-ui mai departe.
Call Now Button