Sănătatea dentară se reflectă într-un zâmbet impecabil: când să mergi la dentist?

Când a fost ultima oară când te-ai privit în oglindă și ai fost mândru de zâmbetul tău? Dacă de cele mai multe ori te simți stânjenit sau descurajat să zâmbești în public, cel mai probabil va trebui să faci o vizită cabinetului de stomatologie. Există studii conform cărora oamenii tind să aibă o stimă de sine scăzută atunci când se confruntă cu probleme dentare vizibile, simțind nevoia să își ascundă zâmbetul larg, cu gura până la urechi atunci când se află în anumite contexte sociale sau în fotografii. Dacă și tu te afli într-o astfel de situație, îți recomandam să citești mai departe și să descoperi câteva dintre momentele în care ar fi indicat să apelezi la ajutorul dentistului.

Durerile dentare îți dau bătăi de cap

Primul semn că ar trebui să mergi la un cabinet dentar este chiar atunci când durerile de dinți persistă mai mult decât ar trebui, agravându-se de la o zi la alta. Ar putea fi vorba de o infecție, pentru care medicul îți recomandă sau chiar aplică un tratament endodontic, astfel încât durerea să dispară complet, iar dintele să se vindece în profunzime.

Vrei să îți albești eficient dinții

În ultima vreme au apărut pe piață diverse dispozitive și metode de albire a dinților acasă, fără supravegherea dentistului specialist, existând riscul ca smalțul să aibă de suferit. Tocmai de aceea îți recomandăm să apelezi la ajutorul clinicii stomatologice Elveto-Dent.ro atunci când vrei să te bucuri de o albire profesională și sigură a dinților.

Ți-ai pierdut recent un dinte

Înainte de a te resemna cu gândul că dintele pe care l-ai pierdut ar putea să fie un fenomen ireversibil și nu te vei mai bucura niciodată de o dantură întreagă, mergi totuși la un specialist. Ai șanse mari să poți opta pentru aplicarea unui implant dentar, care te va ajuta să îți recapeți bucuria și încrederea de a zâmbi din nou.

Te confrunți cu dinți strâmbi

Nu doar copiii poartă aparat dentar. Foarte mulți adulți își dau seama de importanța acestuia pentru a se bucura de o dantură impecabilă și deseori se adresează medicului de specialitate pentru aplicarea unui astfel de dispozitiv de corectare a poziției dinților. În timp, această măsură nu va avea efecte pozitive doar din punct de vedere estetic, contribuind semnificativ și la sănătatea cavității orale. Dacă dinții sunt poziționați corect, atunci și periajul o să fie efectuat în profunzime, existând riscuri mai mici să dezvolți carii sau infecții bacteriene.

Ai pierdut șirul anilor de când ai fost ultima dată la un control

Dacă nu mai reușești să estimezi măcar anul în care ai fost ultima dată la dentist, ar fi cazul să îi faci o vizită. Multe dintre afecțiunile dentare se dezvoltă tăcut, transformându-se când te aștepți mai puțin în probleme severe și dificil de tratat.

Cu alte cuvinte, sănătatea dinților este prețioasă și nu trebuie sub nicio formă să fie neglijată, situație în care îți reamintim importanța controlului de rutină la cabinetul stomatologic. Spune adio fricii de a zâmbi în public și bucură-te de o dantură impecabilă.

Apariții Media

stirile pro tv
Ți-a plăcut articolul? Îl poți share-ui mai departe.
Call Now Button